Selecteer een pagina

Opleiding

Een opleiding volgen bij Quintus?

Waarom zou ik een opleiding volgen bij een Nederlandse vereniging en niet tijdens mijn vakantie in een heerlijk tropisch gebied? Zoals je op de site kunt zien is er in Nederland onderwater meer dan voldoende moois te zien. Het zal je ook opvallen dat het water er anders uitziet dan in tropisch gebied. Juist deze aangepaste duikomstandigheden, vragen om een gedegen duikopleiding. Zodra je in de toekomst dan in tropische wateren gaat duiken, ben je nog veel beter in staat om om te gaan met moeilijke situaties. Wel zo veilig!

Het halen van je duikbrevet.

OSV Quintus is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en geeft 1* (open water), 2* (advanced), en 3* (master) opleidingen. Alle opleidingen bestaan uit een deeltheorie en een deel praktijk. De theorielessen worden gegeven in de kantine van sporthal de Berkel, ’t Berkeltje en gemiddeld zijn dat circa 6 lessen per brevet. Het praktijkgedeelte vindt deels binnen plaats (zwembad de Berkel te Horst) en deels in buitenwater, zoals: de Kasteelse bossen in Horst, de Groene Heuvels nabij Nijmegen, Kraaijenbergse plassen in Cuijk maar ook in Zeeland voor stromingsduiken.

Het plannen van een opleiding gaat altijd in overleg met de cursist.  Daarnaast worden er regelmatig specialisaties georganiseerd zoals bijvoorbeeld duiken met andere luchtmengsels (nitrox), onderwaterbiologie en redden. Omdat OSV Quintus een vereniging is die met vrijwilligers werkt, kunnen opleidingen in eigen tempo gevolgd worden en hoeft er geen winst gemaakt te worden. We gaan ervan uit dat we je daarna zover “duikgek” hebben gemaakt dat je lid blijft van onze vereniging en regelmatig deelneemt aan de vele evenementen die jaarlijks door de vereniging worden georganiseerd.

Introductieduik maken?

Ben je geïnteresseerd in deze mooie hobby en overweegt om lid te worden van OSV Quintus dan bieden we je de mogelijkheid in onder begeleiding van een instructeur een introductieduik te maken in zwembad de Berkel te Horst. Aansluitend op de zwembadtrainingen op maandagavond is het mogelijk om tussen 20.45 uur en 21.30 uur “te proeven” of je duiken leuk vind.

Neem hiervoor contact op met onze opleidingscoördinator.
Roel de Jong
Tel. 06 – 820 111 02
E-mailadres: roel@osvquintus.nl

Nederlandse Onderwatersport Bond

OSV Quintus is aangesloten bij de Nederalndse Onderwatersport Bond.
Bezoek de website van de NOB voor meer informatie over duiken in Nederland, opleidingen en specialisaties.